در مقالات قبلی به طور کامل در مورد رابط کاربری و تجربه کاربری بحث کردیم. بررسی کردیم که تفاوت ui و ux چیست. همچنین دلیل اهمیت رابط کاربری و تجربه کاربری را گفتیم. با دانستن همه این ها برای اینکه یک طراح ux بتواند در کار خود موفق باشد باید مهارت هایی داشته باشد. در این مقاله 10 مهارتی که یک طراح ux باید داشته باشد را بررسی می کنیم.
مهارت های طراح ux
با افزایش اهمیت و محبوب تر شدن رابط کاربری و تجربه کاربری و همچنین افزایش تقاضای طراحی تجربه کاربری، نیاز به طراحان ux کاربلد بیشتر حس می شود.
اگر یک طراح ux تازه کار هستید یا اگر می خواهید مهارت های خود را افزایش دهید اصلا جای هیچ نگرانی نیست. ما در این مقاله 10 مهارتی را که یک طراح ux باید داشته باشد را به طور کامل بررسی می کنیم.
1- UX Research (تحقیق و پژوهش)
اگر می خواهید در زمینه طراحی ux به موفقیت برسید باید مهارت تحقیقاتی خود را بالاتر ببرید. توانایی انجام تحقیق یک مهارت برتر برای طراح ux محسوب می شود.
بسیاری از تصمیماتی که طراحان ux می گیرند و یا عملیاتی که در طرح های خود پیاده می کنند زاییده ذهن شان نیست. اکثر اوقات طراحان مطالعه و تحقیقات انجام می دهند تا بهترین موارد را برای طرح هایشان پیدا کنند.
برای انجام تحقیقات روش های مختلفی وجود دارد که به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
- شناسایی مخاطبین هدف
- جمع آوری داده ها برای تصمیم گیری در طراحی
- ایجاد وایرفریم و نمونه های اولیه
- محاسبه با کاربران و مخاطبین
2- مشارکت و همکاری با سایر طراحان Ux
هیچکس نمی تواند ادعا کند که در یک زمینه اطلاعات کامل دارد. طراحی ux هم یک شغل بسیار حساس و کاربردی است.
مشارکت و همکاری با سایر طراحان یکی از مهارت های یک طراح ux است که باید آن را داشته باشد. زیرا به شما کمک می کند تا با مشتریان ارتباط برقرار کنید و مطمئن شوید که محصول طراحی شده نیاز های کاربران را به خوبی برآورده کرده است.
پس اگر می خواهید تجربیات خود را بالاتر ببرید و تبدیل به یک طراح تجربه کاربری موفق شوید بهتر است با سایر همکاران خود در این زمینه مشورت و همکاری کنید.
3- ارائه وایرفریم و نمونه اولیه ( از مهم ترین ویژگی های یک طراح ux)
یک طراح ux برای اینکه بتواند به خوبی کارفرمای خود را متقاعد کند باید مهارت لازم را برای ارائه وایرفریم و نمونه اولیه ui را داشته باشد. ارائه نمونه اولیه ، به کارفرما کمک می کند قبل از اینکه طرح کامل شود بتواند نقاط قوت و ضعف طرح را بررسی کند و ایده های مناسبی را برای شما ارائه دهد تا بتوانید در طرح پیاده سازی کنید.
4- writing skill (مهارت نوشتن)
نوشتن یکی از مهارت هایی است که یک طراح ux باید داشته باشد. نوشتن در طراحی ux اهمیت بسیار زیادی دارد. با نوشتن حرفه ای ، می توانید منظور خود را به راحتی برای کاربران توضیح دهید. همچنین به کاربران کمک می کند تا محصول شما را بهتر بشناسند.
5- user empathy (مهارت همدلی با کاربران)
اگر بتوانید خودتان را جای کاربران بگذارید می توانید آن ها را بهتر درک کنید. با درک کاربران و شناسایی مشکلات کاربران ، راه حل های خوبی برای حل مشکلات پیدا خواهید کرد.
پس یکی از برترین مهارت های یک طراح ux همدلی است. پس با درک و همدلی کردن با کاربران تان مشکلات و نیاز های آن ها را شناسایی کنید و یک طراحی تجربه کاربری ایده آل داشته باشید.
6- Interaction design (توانایی طراحی تعاملی)
اینکه یک طراحی زیبا و دلپذیر داشته باشید موضوع مهمی مهم است ، اما مهم تر از آن این است که کاربران چگونه با طرح ارتباط برقار می کنند. طراحی تعاملی مربوط به ارتباط کاربران با یک محصول یا خدمات است.
هر چقدر کاربران بتوانند بهتر و راحت تر با محصولات و خدمات شما ارتباط برقرار کنند باعث رضایت مندی آن ها خواهد شد. و این موضوع بر می گردد به طراحی تجربه کاربری فوق العاده. پس طراحی تعاملی را در دستور کار خود قرار دهید.
7- Analytics (تجزیه و تحلیل)
تجزیه و تحلیل یکی دیگر از مهم ترین مهارت های یک طراح ux است که نباید آن را نادیده گرفت. بعد از اینکه طراحی شما تمام شد دوست دارید آن را تست کنید و بدانید که چطور عمل می کند.
با تجزیه و تحلیل می توانید نحوه ارتباط کاربران با خدمات را بهتر درک کنید. با تجزیه و تحلیل کردن می توانید طرح خود را بهبود ببخشید. همچنین می توانید نقاط ضعف طرح را شناسایی کرده و آن ها را اصلاح کنید.
برای تجزیه و تحلیل داده ها می توانید از ابزار گوگل آنالیز استفاده کنید.
8- Communication skills (مهارت های ارتباطی)
داشتن مهارت های اصلی مانند تحقیقات ، مشارکت و همکاری و طراحی اصولی بسیار مهم هستند. اما علاوه بر این ها یک طراح ux باید دارای مهارت های ارتباطی قوی نیز باشد.
اگر بخواهید ایده های طراحی خودتان را به افرادی که در این زمینه تخصص ندارند توضیح دهید بسیار سخت خواهد بود. در اینجاست که داشتن مهارت ارتباطی به کارتان می آید.
اگر بدانید که چگونه باید مطالب خودتان را به بهترین نحو ارائه بدهید و با مخاطبان خود صحبت کنید تاثیر بسیار مثبتی برای شما خواهد داشت. پس سعی کنید مهارت های ارتباطی خودتان را بهتر کنید و از ایجاد مشکلات ارتباطی جلوگیری کنید.
9- مدیریت پروژه و مدیریت زمان
یکی دیگر از مهارت هایی که باید یک طراح ux داشته باشد این است که بتواند پروژه و زمان را مدیریت کند. با برنامه ریزی دقیق و مدیریت کردن پروژه و زمان می توانید به بهترین نحو پروژه را به پایان برسانید و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.
10- انتقاد پذیری
شاید برای تان عجیب به برسد که مگر انتقاد پذیری می تواند یک مهارت باشد؟ در جواب باید بگوییم بله. انتقاد پذیری یک ویژگی و مهارت مهم برای طراحان ux است که معمولا نادیده گرفته می شود.
اکثرا افراد انتقاد پذیر نیستند و این می تواند به ضرر آن ها باشد در بین برخی طراحان هم این مشکل وجود دارد. برخی از طراحان همیشه فکر می کنند طراحی که انجام داده اند بهترین است و از انتقاد کارفرما یا یک فرد دیگر استقبال نمی کنند.
اما باید بگوییم یک طراح ux حرفه ای کسی است که با تواضع و فروتنی انتقاد های دیگران را بپذیرد و با بررسی های لازم اگر انتقاد درست بود در طرح خود اصلاحات لازم را انجام دهد.
کتاب هایی که برای شروع طراحی تجربه کاربری مفید هستند
- The Design of Everyday Things – Don Norman
- Prioritizing Web Usability – Jakob Nielsen and Hoa Loranger
- About Face 3: The Essentials of Interaction Design – Alan Cooper
- Communicating Design – Dan M. Brown
- A Project Guide to UX Design – Russ Unger
کلام آخر
بدون شک یک طراح ux باید مهارت های زیادی داشته باشد. ما در این مقاله 10 مورد از بهترین مهارت های طراح ux را معرفی کردیم که داشتن این مهارت ها و دقت به آن ها می تواند بسیار مفید باشد. امیدوارم که از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید.